Пламен Кънчев

 1. Кой си ти? Представи се, с какво се занимаваш? Защо се занимаваш с това?

  Казвам се Пламен Кънчев. Аз съм консултант по управление на лични финанси. Ежедневието ми е свързано с това да подкрепям хората с които общувам в процеса по изграждане на правилните финансови навици и използването на ефективни инструменти за осигуряване на търсената от тях финансова свобода и независимост.

  Върша това, тъй като

  ВЯРВАМ, ЧЕ НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН ЕДИН ЧОВЕК ДА ДОПРИНЕСЕ В МАКСИМАЛНА СТЕПЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО Е КОГАТО НА ПЪРВО МЯСТО ПОМОГНЕ НА СЕБЕ СИ

  и се освободи от финансовите въпроси в своето ежедневие, чрез изграждане на умения, които да му позволят да започне да извършва дейността си само по начин, по който тя освен да го прави щастлив - същевременно допринася и за благополучието на цялото общество.

  Една интересна статистика относно финансите е, че 80% от престъпленията стават заради тях и 80% от хората си пропиляват живота заради тях, и поради тази причина, ако променим нещата в тази посока, то ние ще направим живота на хората много по-добър.

 

 

 1. Как развитието на твоята сфера помага на хората да живеят по-добър живот?В днешно време обстоятелствата от заобикалящата ни среда мотивират хората да влязат в един режим на модерно финансово робство, което се просмуква в съзнанието на хората чрез потребителския и консуматорски модел на мислене, като средата около нас ни приучава да станем и ние част от този процес без да се замислим. Това се случва както при хората с по-ниски, така и при хората с много по-високи доходи. Чрез изграждане на подходящи навици и необходимите умения – един човек може да излезе от този омагьосан цикъл и да започне да живее свободно и щастливо, като същевременно неговите действия се превърнат в полезни и за цялото общество.

 1. С какво се гордееш най-много? Кое те кара да ставаш рано сутрин?Щастлив съм от това да виждам в ежедневието си промените в положителен план, които настъпват със стотиците хора, с които работя. Това, с което най-много се гордея, е, че аз съм най-добрият пример за моите клиенти, тъй като системата, на която уча всеки един човек са стъпки, през които аз лично съм преминал, както и вече стотици хора с които съм работил през последните години.
 1. Мечтите могат ли да се реализират тук, в България?Мечтите могат да се реализират както в България, така и навсякъде по света. Разбира се тук сред приятели и среда на сънародници е значително по-лесно, отколкото навън, където няма как да срещнем същата подкрепа, тъй като винаги ще бъдем възприемани като чужди. Това обаче е възможно единствено чрез извършването на правилните действия, а не поради избор на конкретното място за тяхното извършване.

 

5. Смяташ ли, че човек може да успее в България? Ако, да, какво е нужно?

Всеки може да успее в България, а и навсякъде по света. Разбира се, подкрепата тук, на местно ниво, винаги ще бъде най-голяма.

ЗА ЦЕЛТА ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО НИ ТРЯБВА, Е ДА ИМАМЕ ЯСНА ЦЕЛ И ЕЖЕДНЕВНО ДА ИЗВЪРШВАМЕ ПРАВИЛНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ЗА НЕЙНОТО ПОСТИГАНЕ.

Когато говорим за правилни действия трябва да имаме на предвид, че те водят както до резултати и удволетворение, така и до облагородяване на цялото общество.

 1. Какво е “Аз събуждам България” за теб?За мен инициативата “Да събудим България” е начин по-голяма част от вече търсещите хора да достигнат до конкретни примери около себе си на хора, които вече вървят по пътя напред и могат да им предоставят личния си опит и увереност, че всичко е възможно. За мен събуждането започва с вярата, и аз вярвам, че тази инициатива, както и много други от този характер имат възможност да събудят вярата във всеки търсещ човек.

  ЦЕЛТА Е ДА НАСОЧИМ ПОГЛЕДА НА ХОРАТА КЪМ БЕЗКРАЙНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ, КОИТО СЪЩЕСТВУВАТ ТУК В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ВСЯКО НЕЩО КОЕТО НАПРАВИМ ЩЕ ОСТАНЕ ТУК ЗАВИНАГИ ЗА НАС И ЗА НАШИТЕ ДЕЦА.

  За пример – ако родителите са ми завещали жилище и аз го ремонтирам и подобря, то аз ще имам трайно хубаво жилище, но ако ремонтирам жилището на някой друг и в един момент другият реши, че не иска вече да съм там, няма да ми остане нищо.

 2. Защо реши да станеш част от “Аз събуждам България”?Реших да стана част от инициативата “Да събудим България”, защото това е начин да предоставя своя принос към всеки, който се докосне до тази инициатива. Една от каузите, в които влагам ежедневни усилия през последните няколко години е участието ми като активист във фондация “Въздигане”, имаща за цел да възроди и въздигне българския дух и култура. Смятам, че и двете начинания имат много сходно и това е причината да участвам и тук.

  България е такава, каквато я правят нейните лидери и навсякъде хората в света са качествени, но една държава е по-добре от друга, защото осъзнатите хора са поели отговорност. Аз съм човек, който е поел такава отговорност и, тъй като съм успешен, смятам, че това е мое задължение, защото вярвам в правилото, че голямата сила носи и голяма отговорност.

 1. И въобще, българите имат ли нужда от събуждане? (и, ако да, какво?)Да, българите имат нужда от събуждане, защото в България няма целенасочена политика и действия за това да се покажат на хората възможностите, които имаме тук и да се покаже, че бъдещето на хората е в техните ръце, а не в ръцете на някой друг.В действителност единствено, когато се обединим ние можем да устоим на масовия натиск, който имаме на местно ниво, а и в глобален световен план. Поради тази причина вярвам в идеята за обединението на Българите. Мисия на живота ми е да подпомогна събуждането на хората от тяхното финансово робство, така че лично работя точно в тази посока.
 2. Как се справяш с пречките по пътя?

  С пречките по пътя се справям най-вече благодарение на подкрепата на хората около мен, с които вървим в една и съща посока. Смятам, че това е най-добрият начин по който човек може да се запази и да устои на трудностите. Това е причината и да се изграждат общности и организации. Хан Кубрат е казал, че само заедно можем да устоим на трудностите и да не ни пречупят. Добре е да се поучаваме от историята и да бъдем единни, като намерим хора около себе си, с които да вървим заедно напред по избрания от нас път.

 3. Какво е за теб личностното развитие? 

  За мен личностното развитие е свързано с ежедневните действия по посока подобряване на това, което правя – било то в личен или в служебен план.

  ЧОВЕК СЕ РАЗВИВА ЛИЧНОСТНО САМО КОГАТО ВСЕКИ ДЕН СЕ СТРЕМИ ДА СТАВА С ЕДНА ИДЕЯ ПО-ДОБЪР ОТ ПРЕДНИЯ ДЕН – СРАВНЯВАЙКИ СЕ ЕДИНСТВЕНО СЪС СЕБЕ СИ И ТОВА, КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ.

 4. А какво е да си предприемач?

  ДА СИ ПРЕДПРИЕМАЧ ОЗНАЧАВА ДА ДЕЙСТВАШ, ДА ПРЕДПРИЕМАШ ДЕЙСТВИЯ, ДА СЪЗДАВАШ.

  За целта е необходимо да имаш визия и креативност, или ако ги нямаш, да си достатъчно упорит докато ги създадеш в себе си.

 5. Какво правиш, за да ставаш по-добрата версия на себе си с всеки изминал ден? 

  За да ставам все по-добрата версия на себе си това, което най-вече правя е да се старая да извършвам своята дейност по все по-добър и ефективен начин, като за това, разбира се, ми помага четенето на книги, събирането ми със среда от хора, мислещи и действащи в посоката в която аз се развивам, участието ми в обучения и семинари.Един от най-важните аспекти на всички тези действия, за да бъдат ефективни за мен е, че те са насочени само в една посока и по този начин имам реалната възможност да ставам все по-добър, тъй като един човек не може да се развива в повече от една посока едновременно.

 1. Какво ще посъветваш читателите ни? Кой е най-ценният урок/съвет, който можеш да синтезираш от дългогодишния си опит? 

  Най-ценният урок и съвет, който мога да синтезирам от своя дългогодишен опит е,

  ЧЕ ЕДИН ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ТЪРСИ И НАМИРА ХОРА, КОИТО ИМАТ НЕГОВОТО МИСЛЕНЕ И ДА СЕ ГРИЖИ ДА СЪЗДАВА ОКОЛО СЕБЕ СИ БЛАГОПРИЯТНА СРЕДА И ВСЕКИ ДЕН ДА ВЛАГА УСИЛИЯ ДА ПОДОБРЯВА СРЕДАТА

  Това е единственият начин да си осигурим промяната, която търсим за себе си и за България, а, в един момент, защо не и за целия свят.

09.09 - 10.09
София / Южен Парк - "Голямата поляна"

Кампанията е инициатива на фондация "Да събудим България". Главен организационен партньор е онлайн академия "Университет за личностно развитие и предприемачество".