„Да срещнеш погледа на непознат”

На 29-ти юли, в Пловдив и София, екипът на националната информационно-образователна кампания „Аз събуждам България”, заедно със своите доброволци, организира едно нетипично събитие – едноминутен зрителен контакт между непознати.

Основна цел на тази инициатива бе да се пробуди „човешкото” в човека. Една от главните идеи на всички последователи на кампанията е да поставят акцент върху искрените, непринудени човешки взаимоотношения.

Това събитие бе част от лятната програма на кампанията. В него се включиха десетките доброволци на кампанията, нейните организатори и целият екип на „Аз събуждам България”.

Под наслов „Къде са човешките отношения? Сподели 1 минута с мен, погледни ме в очите”, написан на голям бял лист, те успяха да се докоснат до голяма част от жителите на София и Пловдив, които с удоволствие се спираха пред тях и в продължение на една минута се гледаха в очите.

„Да срещнеш погледа на непознат” протече много емоционално и въпреки нестандартната си концепция, привлече голяма част от минувачите, като дори успя да създаде неочаквано топли взаимоотношения между абсолютно непознати хора!

09.09 - 10.09
София / Южен Парк - "Голямата поляна"

Кампанията е инициатива на фондация "Да събудим България". Главен организационен партньор е онлайн академия "Университет за личностно развитие и предприемачество".