Лазар Радков

Кой си ти? Представи се, с какво се занимаваш? Защо се занимаваш с това?

Привет!

Казвам се Лазар Радков и имам екип за персонални тренировки. С колегите ми помагаме на хората да подобрят здравето и кондицията си, да подобрят начина по-който изглеждат и по-който се чувстват, и да се се освободят от болежките в гръба, врата, кръста и т.н., ако имат такива.

Правя това, което правя, понеже обичам да помагам на хората да си помагат сами. Харесва ми да наблюдавам как се развиват и как прогресират. И изключително голямо удоволствие ми доставя да наблюдавам удовлетворението, което те изпитват.

Как развитието на твоята сфера помага хората да живеят по-добър живот?

Когато човек е в по-добра форма – той е в по-добро здраве.

Когато човек е в добро здраве и добра форма – има повече енергия да прави нещата, които харесва и нещата, които го развиват.

Активните хора са по-продуктивни и по-креативни.

И в контраст с изброеното – ако нещо някъде по тялото ни боли постоянно – това може да изсмуче голяма част от креативността, продуктивността и радостта ни от живота.

Когато успеем да се справим и да се освободим от хроничните болежки, започва нов живот за нас – такъв, изпълнен с много повече енергия и радост от движението, а и не само.

 

С какво се гордееш най-много? Кое те кара да ставаш рано сутрин?

Направил съм множество стойностни неща, които са донесли полза на много хора. Рядко се замислям за това, което е зад мен. За сметка на това често се будя, защото мозъкът ми се е събудил преди мен и вече измисля нови статии, сценарии за видео клипове, услуги, предизвикателства и прочие неща, които носят полза на света и хора, които го населяват

 

Мечтите могат ли да се реализират тук, в България?

Аз лично се върнах от Германия, за да практикувам това, което учих, тук. И вече десета година май ми се получават нещата 😉

 

Смяташ ли, че човек може да успее в България? Ако, да, какво е нужно?

ДЕЙНИЯТ, СМЕЛИЯТ И ПРОАКТИВНИЯТ ЧОВЕК МОЖЕ ДА УСПЕЕ НАВСЯКЪДЕ.

Въпросът е къде му харесва най-много.

На мен ми харесва България, понеже тук съм срещнал най-уникалните хора и толкова много подобни хора не съм срещнал никъде другаде, където съм живял. Разбира се, срещнал съм и уникални дебили тук, но това е неминуемо

Какво е нужно за да успее човек, където и да било? Дупе, топки, акъл, бачкане – това са нещата, които зависят от нас. И късмет е нужен, но това вече не зависи от нас. И все винаги съм харвсвал сентенцията:

„КОЛКОТО ПО-ЗДРАВО И ПО-УМНО БАЧКАМ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ КЪСМЕТ ИМАМ!“

 

Какво е “Да събудим България” за теб?

За мен лично тази иницива е опит да покажем на хората, че с повече бачкане, учене, смелост и действия – могат да живеят много по-добре, да избягат от мизерията и простотията и да изпитват много по-голямо удоволствие и удовлетворение от живота.

Дали ще им хареса това, което искаме да им покажем, ще разберем в последствие

 

Защо реши да станеш част от “Да събудим България”?

Защото ме кефят хората, които го правят. Защото ме кефят хората, които участват. И защото наистина ми се иска да живея в една още по-готина България с още повече готини хора и по-малко дебили. И не на последно място, защото обичам да помагам на подобни каузи.

 

И въобще, българите имат ли нужда от събуждане? (и, ако да, какво?)

Много хора имат нужда от много силен шут отзад, за да направят крачка напред. А аз лично ще стискам палци да направят втора .. и трета .. и т.н.

 

Как се справяш с пречките по пътя?

В мисъл? Как се справям? Едната опция е да се справиш, другата е да легнеш и да чакаш да умреш. Справям се с различните пречки по различне начин. Някои заобикалям, други прескачам, с трети се преборвам. Използвам креативност, бачкане и постоянство

 

Какво е за теб личностното развитие?

Личностното развитие за мен лично е да ставаш все по-добър в това, което правиш, да развиваш различни умение, да опознаваш все по-добре себе си и как функционираш, да опознаваш все по-добре как функционира света и хората и да изграждаш добри връзки с хората.

 

А какво е да си предприемач?

Да си предприемач за мен лично е да си създал, да си творец.

Да си предприемач означава да си свободен. Свободен от рамки и от граници.

ДА СИ ПРЕДПРИЕМАЧ ЗНАЧИ ЕДИНСТВЕНИТЕ ТИ ГРАНИЦИ ДА СА ФИЗИЧЕСКАТА РЕАЛНОСТ И ЛИЧНОТО ТИ ВЪОБРАЖЕНИЕ. А ВСЪЩНОСТ С ТЕЧЕНИЕ И НА ВРЕМЕТО И ТЕ ПОДЛЕЖАТ НА РАЗШИРЕНИЕ.

Да си предприемач означва да създаваш структури, да им вдъхваш живот и да им помагаш да се развиват и да се разрастват.

 

Какво правиш, за да ставаш по-добрата версия на себе си с всеки изминал ден?

Действам. Мисля. Чета. Обсъждам идеите и действията си с хора с подобен на моя светоглед начин на мислене. Уча се от всички и всичко. Най-вече от опита си.

 

Какво ще посъветваш читателите ни? Кой е най-ценният урок/съвет, който можеш да синтезираш от дългогодишния си опит?

Действайте! Четете, учете се, подготвяйте се, но задължително действайте! Смело и редовно.

ПРОВАЛИТЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ВИНАГИ СА ПОВЕЧЕ ОТ УСПЕХИТЕ И ТОВА Е НОРМАЛНО, ЗАЩОТО ОТ ТЯХ УЧИМ НАЙ-МНОГО. ПРИЕМЕТЕ, ЧЕ ШАНСЪТ ДА СЕ ПРОВАЛИТЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ШАНСА ДА УСПЕЕТЕ И ВЪПРЕКИ ТОВА ДЕЙСТВАЙТЕ.

 Учете се от неуспехите и действайте отново – по-смели, по-уверени и по-подготвени от предишния път.

И както Самюел Бекет е казал:

„Try again! Fail again! Fail better!”

Успех!

02.09 - 03.09
София / Южен Парк - "Голямата поляна"

Кампанията е инициатива на фондация "Да събудим България". Главен организационен партньор е онлайн академия "Университет за личностно развитие и предприемачество".